Breda celebra, aquest cap de setmana la 12a edició de la Fira de l’Olla. Aquest dissabte i diumenge, 12 i 13 d’octubre, el municipi es transformarà en un aparador per donar a conèixer la tradició terrissaire i ceramista de Breda. Serà amb demostracions d’elaboració de terrissa, de cuina, presentacions, conferències, exposicions, visites guiades, un mercat de ceràmica, terrissa i artesania i altres activitats.
La Fira de l’Olla de Breda arrencarà dissabte amb la construcció d’un forn efímer per coure-hi ceràmica. Durant el matí també hi haurà una demostració de cuina amb cassoles, un taller infantil de manualitats amb argila o una demostració d’elaboració de terrissa amb torn. A més, s’inaugurarà l’exposició 50 anys del Museu Josep Aragay (1974-2024). També hi haurà una visita guiada pel patrimoni bredenc i un tast dels plats fets amb cassoles de Breda.
A la tarda continuaran les activitats amb l’encesa del forn efímer, un taller d’iniciació al torn o la presentació del llibre Vocabulari tècnic de la indústria terrissera catalana (1950). També es farà la cursa de terrissaires.
De cara a diumenge, continuaran els tallers i les demostracions d’elaboració de terrissa. També es farà la presentació del llibre El bosc mai no falla, una cercavila pel recinte de la fira, el joc de trencar l’olla i un tast de vins elaborats en àmfora i de formatges de tupí.