Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes reprendrà les excavacions al Jacimet romà dels Padrets


L’Ajuntament de Blanes reprendrà les excavacions al Jaciment romà dels Padrets la setmana que ve. Segons fons del consistori, després de l’èxit de la primera etapa, que es va fer el 2022, ara es vol començar la segona campanya per continuar descobrint el jaciment.

L’encarregat del projecte serà l’arqueòleg Joan Llinàs, que també va dirigir la primera campanya. Així, Llinàs, juntament amb un arquòleg de suport i quatre auxiliars d’arqueologia, s’encarregaran de continuar investigant el Jaciment dels Padrets fins l’octubre, exceptuant l’agost, quan les temperatures no aconsellen treballar en una excavació a l’aire lliure.

En total, pel projecte s’han adjudicat 82.000 euros. La planificació prevista és fer excavacions en profunditat a tres de les zones d’habitatges localitzades durant la primera campanya. També s’excavarà els carrers cardo decumanus. A més, es farà una excavació en extensió a tota la zona que envolta els espais localitzats, per investigar quines estructures hi ha per sota la superfície. Passat l’estiu, segons preveuen des de l’ajuntament, començarà la reconstrucció fidedigna de l’aspecte que tenia l’urbs ara fa més de 2.000 anys.

Una excavació amb voluntaris

Com ja es va fer amb la primera campanya del 2022, enguany també podran participar persones voluntàries en l’excavació del jaciment. Les voluntàries i voluntaris, sota direcció professional, podran participar als diferents torns que s’elaboraran en funció del nombre de persones inscrites. Hi haurà dos tipus de tasques:  donar suport a les tasques d’excavació que realitzarà l’equip d’arqueòlegs i arqueòlogues sobre el terreny; o, el treball de laboratori. Les inscripcions estan obertes del 16 al 24 de maig.

Foto: Aj. Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit