test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes recupera les arrels amb les III Jornades Romanes Blanda-ae


Blanes recupera el seu passat històric celebrant les III Jornades Romanes Blanda-ae. Del 22 al 24 de setembre, la capital de la Selva Marítima farà un salt en el temps. Tornarà a les arrels romanes amb una cinquantena d’activitats programades com exhibicions de gladiadors, visites guiades, danses o espectacles de foc.

Com a novetat, les III Jornades Romanes Blanda-ae tindrà nous escenaris, a banda del Passeig Cortils i Vieta i el Passeig Pau Casals. D’una banda l’Espai Arena, que estarà situat a la platja i s’hi oferiran espectacles de diferent format. L’altre nou enclavament estarà al Primer Casino de Blanes. Aquest espai acollirà una taula rodona a càrrec de l’arqueòleg Joan Llinàs, i del director de l’Arxiu Municipal de Blanes, Toni Reyes; i, una conferència sobre els campaments militars romans amb Yeyo Bolbás, de l’Associació Cultural Clan del Cuervo.

Durant els dies en què se celebrin les III Jornades Romanes Blanda-ae també hi ha programats tallers infantils, un campament d’època visigòtica i un mercat de productes artesans i gastronòmics. A més, per les III Jornades Romanes Blanda-ae també es podrà visitar el Jaciment Romà de la Penya d’Els Padrets. La visita anirà a càrrec del director de les excavacions que s’hi estan realitzant, l’arqueòleg Joan Llinàs.

Foto: Ajuntament de Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit