Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes recupera la Festa Popular de la Revetlla de Sant Joan després de dos anys


Després de dos anys amb restriccions pandèmiques, aquest 2022, Blanes recupera al 100% la Festa Popular de la Revetlla de Sant Joan. Com a novetat respecte a edicions anteriors, enguany l’escenari no serà al Banc dels Músics sinó que estarà a l’altre costat del Passeig de Mar, a tocar de la Plaça Catalunya.

La Festa Popular de la Revetlla de Sant Joan començarà a les cinc de la tarda amb l’arribada de La Flama del Canigó, que servirà per encendre la foguera. La rebuda de la flama es completarà amb la lectura del ‘Manifest de Sant Joan’, així com l’entrega de ‘La Flameta’, en al·lusió a la Flama del Canigó que caracteritza als Països Catalans la Nit de Sant Joan.

‘La Flameta’ és un reconeixement que s’entrega a una entitat o col·lectiu del municipi que amb la seva tasca hagi contribuït a la difusió i projecció exterior de la vila. L’any passat es va lliurar al grup musical ‘Biflats‘, format majoritàriament per músics blanencs.

La Revetlla continuarà amb un sopar popular. Després hi ha programada una exhibició de breakdance i una sessió de micro obert. La nit de Sant Joan a Blanes acabarà amb tres concerts que s’allargaran fins a les tres de la matinada. Per damunt de l’escenari del Passeig de Mar hi passaran ‘Klarsus + Acros’, ‘La Mosca Band‘ i dues sessions de punxar-discs amb ‘Les 3 des-gràcies’ i ‘El Racó Paremiològoc PD’s‘.

La celebració l’organitzen la Colla de Diables Sa Forcanera, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya Rosa i l’Ajuntament de Blanes. També hi col·laboren la Colla Gegantera, el Punt d’Informació Juvenil, Nau4 Espai Jove, Òmnium Cultural i l’Associació de Veïns de Sa Carbonera. Establiments i empreses de Blanes també col·laboren en aquesta festa.

Foto: Ajuntament de Blanes // Quim Llorens

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit