Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes presenta un pla de neteja de tots els barris de 167.000 €

El Pla Activa't es portarà a terme abans de l'inici de la temporada alta amb un total de 27 fases d'actuació de neteja i manteniment a tots els barris del municipi


L’Ajuntament de Blanes activarà el Pla Activa’t aquest divendres, un pla que recull un seguit d’actuacions de neteja i manteniment a tots els barris del municipi. Com apunten des del consistori, aquest és un projecte “de gran envergadura” que es fa per primer cop a Blanes.

L’objectiu del Pla Activa’t és fer una neteja “exhaustiva” de tots els barris de Blanes abans que comenci la temporada alta, és a dir, abans de l’estiu vinent. A més, també preveu substituir mobiliari urbà que es trobi en mal estat.

7 mesos i 27 fases d’actuacions 

Com s’ha plantejat durant la presentació feta aquest dijous al matí, aquest projecte es portarà a terme durant els pròxims 7 mesos i es dividirà en 27 fases d’actuació als barris d’arreu del municipi blanenc. Els responsables de dur a terme el pla seran equips d’operaris i maquinària de l’empresa NORA, responsable del servei municipal de recollida de residus i neteja. A més, també hi intervindran agents de la Policia Local de Blanes, del cos municipal de Protecció Civil. Aquest pla de neteja dels barris blanencs compta amb un pressupost de 167.000 €.

L’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, ha fet una crida a la paciència i responsabilitat dels veïns i veïnes del municipi. De fet, el Pla Activa’t també planteja actuacions en formació prèvia amb díptics explicatius i notes informatives que es repartiran en els diferents barris abans i durant l’actuació.

“Generarà algun tipus de molèstia als veïns perquè s’hauran de tallar carrers i s’hauran de deixar zones on no es podrà aparcar durant uns quants dies. Demanar paciència perquè valdrà la pena. És una cosa que no s’ha fet mai a Blanes. Som un municipi que tripliquem la població a l’estiu. Crec que està molt bé que un cop acaba la temporada es facin aquests plans de xoc. També cridar a la responsabilitat dels veïns perquè l’espai públic és de tots i entre tots el podem cuidar.”

Una deixalleria mòbil

Una altra actuació que preveu el Pla Activa’t és la incorporació d’un servei de deixalleria mòbil. Aquest equipament s’instal·larà un cop al mes a cada barri. Segons l’Ajuntament de Blanes, la idea és facilitar el reciclatge als veïns i veïnes del municipi evitant que s’hagin de desplaçar.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit