Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes aprova inicialment una ordenança per regular el consum d’aigua domèstic

El text inclou sancions econòmiques i limitacions en el consum domèstic


El Ple Municipal de l’Ajuntament de Blanes ha aprovat, inicialment, l’ordenança reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i als usos de l’aigua en situació de sequera al municipi. Aquesta nova ordenança inclouria la tipificació de diverses infraccions. La proposta va comptar amb el suport de tots els grups, tret de la CUP, que es va abstenir.

L’ordenança inclouria sancions lleus, de fins a 750 €, a molt greus, amb multes entre els 1.501 € i els 3.000 €. També preveu sancions d’entre 751 € fins a 1.500 € per infraccions menys greus. Aquestes infraccions, segons assenyala el consistori, fan referència a omplir o reomplir piscines o a regar jardins o zones verdes. També a mantenir fonts ornamentals o elements lúdics d’aigua o al consum excessiu en cas d’estar limitat per a ús domèstic, entre d’altres.

A més, també inclou un annex amb la limitació del consum domèstic en estat d’emergència. A partir d’aquests es tindrà consideració del ‘consum excessiu’, exposa l’ajuntament.

Segons el consistori, a Blanes la mitjana de població empadronada per habitatge és de 2’5 persones. Així, l’ens estableix que els consums mitjans seran els diferents segons l’estat d’emergència. Els valors s’obtenen a partir del càlcul dels litres màxims que es permeten per habitant i dia multiplicats per la mitjana d’habitants del municipi en cada habitatge. En Emergència I, els consums excessius mitjans per habitatge seran a partir de 292’5 l/habitatge i dia. En Emergència II, són 270 l/habitatge i dia. I, al nivell d’Emergència III són 220 l/habitatge i dia.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit