test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes instal·la un sistema de recuperació del medi marí al port esportiu


El Club de Vela Blanes ha instal·lat un sistema de regeneració del medi marí: el Bio Boosting System (BBS). El BBS s’ha instal·lat al port esportiu de Blanes dins del marc del projecte de recerca SEAREG, que té l’objectiu de recuperar la vida al Mediterrani.

El sistema BBS compta amb una tecnologia desenvolupada per l’empresa catalana Ocean Ecostructures, que treballa amb microesculls de substrat natural que mimetitza amb la naturalesa de l’entorn recuperant els hàbits marins. El BBS també s’ha instal·lat als ports esportius de l’Estartit, l’Escala i Palamós.

Una altra eina contra el canvi climàtic

La regeneració dels ecosistemes marins i de la seva biodiversitat és una necessitat en la lluita contra el canvi climàtic per la capacitat de segrest de carboni dels mars.

L’objectiu que persegueix Ocean Ecostructures amb sistemes com el BBS és convertir espais grisos com els ports comercials i esportius en oasis blaus. D’aquesta manera transformar-los en agents actius que contribueixin en la recuperació de la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic.

Foto: Ajuntament de Blanes 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit