Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes enceta el nadal amb el tradicional Pessebre i la novetat d’una pista de gel

La pista, la única de la Selva i el Maresme, s'inaugurarà el proper 21 de desembre -coincidint amb la Fira de Sant Tomàs- i estarà en actiu fins el 4 de gener en horari de 11 a 14h i de 16 a 20h.


Blanes ha donat aquest dimarts el tret de sortida a les activitats de nadal amb la inauguració del tradicional Pessebre Monumental i l’encesa de l’enllumenat nadalenc. La novetat destacada d’enguany, però, és la instal·lació d’una pista de gel sintètic a la plaça dels Dies Feiners, tal com ha explicat aquest dimarts l’alcalde del municipi, Jordi Hernández. La pista, la única de la Selva i el Maresme, s’inaugurarà el proper 21 de desembre -coincidint amb la Fira de Sant Tomàs- i estarà en actiu fins el 4 de gener en horari de 11 a 14h i de 16 a 20h. El preu per patinar-hi mitja hora serà de 5 euros, que inclou el lloguer dels patins ubicats a la Sala d’Exposicions García Tornel.

L’alcalde de Blanes, Jordi Hernàndez, ha remarcat que la pista és de gel sintètic:

"Pista de gel sintètic, cal remarcar-ho molt. Estarà ubicada a la plaça dels Dies Feiners del dia 21 al 4 de gener. La idea és que la gent gaudeixi del nadal a Blanes i, evidentment, si poden venir visitants millor."

La nova pista de gel de Blanes utilitza un producte tecnològic que simula les propietats del gel de debò sense la necessitat de màquines refredadores, consum elèctric, grups electrògens i manteniment del gel. Té unes dimensions de 200 metres quadrats i costarà 45.000 euros.

Pessebre Monumental dedicat al Jaciment romà

La 26a edició del Pessebre Monumental de Blanes està dedicada a les excavacions que es fan des de fa un parell d’anys al Jaciment Romà dels Padrets. El Pessebre, ubicat com sempre al Passeig de Dintre, davant de l’Ajuntament de Blanes, ha estat construït per l’Associació Pessebrista i els alumnes de l’Institut Serrallarga, que col·laboren cada any. Una de les novetats d’aquest 2023 és que només es pot veure per dues de les cares.

Pessebre dedicat al Jaciment Els Padrets
Foto: Aj. Blanes
Renovació de la Cavalcada de Reis

La voluntat de l’Ajuntament és que la Cavalcada de Reis de Blanes del 2024 recuperi la “lluentor i majestuositat que havia tingut temps enrere”. És per això que hi treballen des de fa tres mesos amb la col·laboració d’associacions de veïns i voluntaris. Entre els canvis previstos hi ha una renovació del vestuari de Ses Majestats i també de les carrosses. A més, també s’instal·larà un campament reial, segons ha explicat l’alcalde a Ràdio Marina.

"Fem una revisió del que ha sigut la Cavalcada dels Reis fins ara, amb alguna innovació. Hem renovat carrosses i també tindrem un campament reial. "

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit