Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes dedicarà el pessebre monumental d’enguany al jaciment romà dels Padrets

El pessebre s'inaugurarà aquest dimarts a les sis de la tarda. Al mateix temps s'encendrà la il·luminació nadalenca.


La 26a edició del Pessebre Monumental de Blanes estarà dedicada al jaciment romà dels Padrets. El pessebre d’enguany, que elaboren l’Agrupació Pessebrista, els alumnes de l’Institut Serrallarga i l’Ajuntament de Blanes, s’inaugurarà aquest dimarts per la tarda juntament amb la il·luminació nadalenca del municipi. Com cada any, el pessebre estarà situat fins passat Reis al Passeig de Dintre, davant de l’Ajuntament.

Enguany, la construcció del pessebre monumental de Blanes també ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal, que ha aportat la informació necessària de l’antiga Blanda-Blandae i poder així reproduir al pessebre monumental el Jaciment Romà d’Els Padrets. El pessebre d’aquest any només es podrà veure per dos costats i en una de les parets està previst que s’hi vegin imatges de les campanyes d’excavació que s’han fet fins ara.

Segon any de campanya d’excavacions

Aquest 2023 s’ha dut a terme la segona campanya d’excavacions al Jaciment Romà dels Padrets de Blanes. Els treballs, dirigits per l’arqueòleg Joan Llinàs, han permès datar amb més precisió l’origen de l’assentament, que ara es situa al voltant de l’any 70 a.C. Per a l’any vinent, l’Ajuntament té previst fer visitable l’espai així com la construcció d’un centre d’interpretació ubicat a la mateixa zona.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit