test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes crea el Premi Àuria Maresa per reconèixer la trajectòria de les persones grans

El guardó és una reproducció de l'escultura 'Llavor' de Jordi Coll


L’Ajuntament de Blanes ha convocat la primera edició del Premi Àuria Maresa. Es tracta d’un guardó que vol reconèixer a les persones grans que hagin destacat per la seva dedicació al desenvolupament social i comunitari de la comunitat, o en el seu treball.

El Premi Àuria Maresa és un premi honorífic, sense dotació econòmica. Vol fer un reconeixement públic a algú, de més de 65 anys i vinculat amb Blanes, pels mèrits obtinguts en vida. Les candidatures les poden presentar terceres parts, però en cap cas poden ser autocandidatures. El termini per presentar candidatures és aquest divendres 31 de maig.

Aquest guardó el va impulsar en la legislatura del 2015-2019 l’actual regidor de la Gent Gran, Mario Ros, durant la seva etapa com a alcalde de Blanes. Ara bé, la proposta per reactivar el Premi Àuria Maresa es va aprovar per unanimitat al ple municipal celebrat el setembre de l’any 2020. Ara, la convocatòria d’aquest premi s’emmarca dins de la celebració de la Setmana pels Drets de les Persones Grans, que serà durant la primera quinzena de juny.

El jurat del Premi Àuria Maresa estarà format per entre cinc i deu persones. Aquestes, seran figures representatives de l’associacionisme i la vida activa de la gent gran de Blanes. A més, també en formarà part el regidor i la tècnica de l’àrea de referència.

El Premi Àuria Maresa, físic, és una reproducció de l’escultura Llavor de Jordi Coll. Aquesta escultura es pot veure davant del Centre Cívic i Comunitari del Casal de la Gent Gran Benet Ribas. Es tracta d’una al·legoria a la gent gran que va fer l’escultor blanenc.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit