Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes celebra la 60a edició dels Premis Recvll aquest diumenge

L'edició d'enguany compta amb 117 obres presentades, 24 més que l'any passat


Els Premis Recvll de Blanes arriben a la 60a edició aquest diumenge. Enguany ha crescut el nombre d’obres presentades arribant a un total de 117. Això implica que se n’han presentat 24 més que a l’edició del 2023.

La categoria que ha recollit més obres ha estat la del Premi Narrativa Joaquim Ruyra, amb un total de 42. El de Poesia n’ha registrat 36, el de Teatre 19 i el de Retrat literari n’ha rebut deu. El Premi de Periodisme i el de Cançó en català n’han registrat cinc cadascun. En total, el nombre de propostes corresponen a 111 autors diferents. Tres d’ells són de Blanes. Pel que fa a la resta, majoritàriament són de la demarcació de Barcelona, seguits de Girona, Tarragona, València, Lleida, les Balears i Andorra.

Els premis s’entregaran aquest pròxim diumenge 10 de març al Teatre Municipal de Blanes.

El jurat d’aquesta edició dels Premis Recvll estarà presidit per Maria Mercè Roca. A més, compta amb la presència d’Eloi Falguera, Josep Maria Fonalleras, Jordi Llavina, Laura Masquiel, Mònica Rabassa, Francesc Robert i Salvador Roca. D’altra banda, el jurat del Premi de Cançó en català ha augmentat en nombre. En aquesta edició hi han participat Josep Maria Guinart, Sue Gere, Xavi Pendon, Josep Lluís Vidal i Joan Vissi.

Pel que fa a la dotació dels premis, el total s’enfila fins als 8.700 euros. El premi més ben remunerat és el Joaquim Ruyra de narrativa que compta amb 2.500 euros. El vencedor del Josep Ametller de teatre s’emportarà 2.000 euros, mentre que el guanyador del Benet Ribas de poesia s’endurà 1.500 euros. El Salvador Reynaldos de periodisme i el Rafel Cornellà – Joaquim Abril de retrat literari compten amb 800 euros cadascun i el de cançó en català 500 euros.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit