Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arrenca el Temps de Pèsols al Maresme


Productors, elaboradors i restauradors del Maresme participen a les jornades gastronòmiques del pèsol que se celebren del 10 de març a l’1 de maig

Arriba la temporada en què la coneguda com a “perla verda” del Maresme mostra la seva millor cara i sabor. Fins l’1 de maig se celebren les jornades gastronòmiques del pèsol a la comarca, un dels llegums amb més tradició al territori, que es conrea tant als municipis de mar com en els de munt.

El Temps de Pèsols és un esdeveniment que situa el Maresme al mapa gastronòmic, en el que hi participen productors, elaboradors i restauradors. Són els encarregats de tots els processos des que el pèsol és només una llavor fins que és a punt perquè el degustem a la nostra taula. Es converteix en protagonista de tot tipus de plats: pèsols amb sípia, amb costella de porc, ofegats, amb rap, dins de raviolis, en amanida, en pizza… hi ha mil i una combinacions per incloure aquest producte de km 0 dins del nostre menú.

Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar i Vilassar de Dalt se sumen a les jornades gastronòmiques, un temps en el qual es poden comprar exquisideses a comerços artesanals i omplir el cistell directament dels productors.

Es pot consultar l’oferta d’establiments a www.turismemaresme.cat , al web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, l’organisme que s’encarrega de posar en valor aquest aliment tant petit, però amb tant valor nutricional. Un llegum que, per les seves propietats, s’assembla més a les verdures, que conté hidrats de carboni, fibra i vitamina B, essencial perquè els nutrients arribin al sistema nerviós. La Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme i el Consorci d’Enoturisme DO Alella també col·laboren en les jornades.

Les activitats de difusió de la temporada del pèsol s’encadenen amb l’inici de la campanya d’un altre dels productes destacats del Maresme, la maduixa, que també té unes jornades gastronòmiques pròpies i els converteix en dos dels productes més singulars de la comarca, de proximitat i que conformen dos dels Sabors Maresme.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit