test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Aquests són els candidats i candidates de la Selva i el Maresme dels principals partits per al 12-M


Un total de 46 maresmencs i 16 selvatans van a les llistes electorals per anar al Parlament de Catalunya. Són dels partits amb representació als consells comarcals, és a dir, els partits de PSC, Junts, ERC, CUP, Comuns i VOX. 

Al Maresme, la CUP, amb 10 candidats, és qui encapçala el rànquing, seguit dels Comuns, PP i ERC, que compten amb vuit, set i sis noms de la comarca respectivament. 

A la Selva, en canvi, ERC és qui més candidats de la comarca té a les seves llistes, un total de tres. La resta de partits tenen dos noms selvatans, excepte la CUP, que n’hi té un.

Alícia Romero lidera la llista socialista maresmenca

A la llista del PSC del Maresme hi ha sis noms. Alícia Romero, de Caldes d’Estrac, de fet, és la número dos de la llista encapçalada per Salvador Illa. Entre els candidats, del Maresme també hi ha Elena Díaz (diputada i regidora de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac), Eloi Serrano (Mataró), Francisco Javier Aguirre (regidor de l’Ajuntament de Pineda de Mar) i Anna Caballero (Mataró).

Pel que fa a la Selva, dos noms: Francesc Jesús Becerra Ramírez (membre de l’oposició a l’Ajuntament Vidreres) i José Martínez Herrera (Maçanet de la Selva).

El vicepresident del Consell Comarcal de la Selva i l’alcaldessa de Susqueda, a la llista d’ERC

A la llista republicana hi ha tres noms de la comarca de la Selva: Jordi Orobitg (vicepresident del Consell Comarcal de la Selva de Lloret de Mar), Eva Viñolas (alcaldessa de Susqueda) i Amadeu Breva (Cellera de Ter). Del Maresme, en canvi, hi ha sis noms. Són Albert Pla (alcalde de Sant Cebrià de Vallalta), Anna Salicró (regidora de Mataró), Sílvia Folch (segona tinenta d’alcalde d’El Masnou), Nani Mora (exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres), Lluís Fornas (Cabrils) i Jordi Rull (Òrrius).

La llista de Junts+Puigdemont compta amb la diputada torderenca Judith Toronjo

La diputada Judith Toronjo, de Tordera, és una de les candidates de la llista de Junts+Puigdemont. Del Maresme també hi ha Laura Martínez (alcaldessa de Vilassar de Mar), Estanislau Fors (alcalde d’Arenys de Mar), Sònia Rojas (Pineda de Mar) i Josep Grima (segon tinent d’alcalde de Calella). D’altra banda, de la Selva hi ha Mònica Rabassa Vázquez (regidora d’Esports i d’Arxiu Municipal i Patrimoni de l’Ajuntament de Blanes) i Teresa Garcia i Recasens (Santa Coloma de Farners). També Josep Lluís Santamaria Moreno (regidor de Joventut de Riudellots de la Selva) i Maria Rosa Vila i Juanhuix (alcaldessa d’Amer).

La CUP, la llista amb més candidats al Maresme

La CUP porta a les seves llistes 10 candidats maresmencs. Són Enric Zaldo (Malgrat de Mar), Pat Sillah (Arenys de Mar), Isabel Llari (Sant Pol de Mar), Helena Diaz (Canet de Mar), Sílvia Bofill (Mataró) i Joan Jubany (Mataró). També Jesús Sanchez (Vilassar de Dalt), Juliana Bacardit (Mataró), Xavi Monge (Vilassar de Mar) i Pep Riera (Mataró).

Pel que fa a la Selva hi ha Osuman Jangana (Santa Coloma de Farners).

La llista dels Comuns compta amb una desena de noms maresmencs i selvatans

Els Comuns tenen a la seva llista dos candidats de la Selva Marítima. D’una banda, Víctor Catalan Casas, de Blanes. De l’altra, Blanca Stella González Galerón, regidora de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Pel que fa al Maresme, a la llista hi ha Sergi Morales (regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Mataró), Marta Castillo (Mataró), Pol Rovira (El Masnou) i Alba Llatjós (Premià de Mar). També Yassine Marsou (Pineda de Mar), Tamara Vergel (Malgrat de Mar), Sarai Martínez (regidora d’Habitatge de Mataró) i Salvador Milà (exconseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, de Mataró).

El regidor blanenc Pere Adrián Robert Anaya és a la llista del PP

De la Selva, la llista popular té dos noms: Carnelo Vico Mendoza (Caldes de Malavella) i Pere Adriàn Robert Anaya (regidor de Blanes). En canvi, del Maresme, hi ha Cristian Escribano (Mataró), Elisa de Mata (Sant Vicenç de Montalt) i Carmen Torres (Alella). També Juanjo Almansa (Arenys de mar), Ana Vega (Malgrat de Mar), Yolanda Laspalas (Vilassar de Mar) i Antonio Marset (El Masnou).

Sis candidats de la Selva i el Maresme a la llista de VOX

Del grup VOX, del Maresme tenen quatre noms. Són Mónica Lora (regidora a l’Ajuntament de Mataró), Éric Pérez (regidor de Tordera), Judith Cortés (regidora a l’Ajuntament de Mataró) i José Casado (regidor a l’Ajuntament de Mataró). Pel que fa a la Selva, a la llista hi ha Maria José Hernando Maldonado (Lloret de Mar) i Roberto Martínez Hernández (Blanes).

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit