Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La colomenca Anna Torra presenta ‘Escoli-què?!’, un llibre il·lustrat sobre l’escoliosi

L'objectiu del llibre és divulgar de manera amena coneixements sobre l'escoliosi


La Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners va acollir ahir la presentació del llobre Escoli-què?! d’Anna Torra Guixeras. Publicat per l’editorial El Cep i la Nansa, es tracta d’un àlbum il·lustrat que parla sobre l’escoliosi.

L’escoliosi idiopàtica és una malformació de la columna vertebral que afecta un 3% de la població mundial adolescent, especialment les noies. Segons la gravetat de l’escoliosi i el que es determini en les visites de seguiment mèdic, les persones que la pateixen poden necessitar sessions periòdiques de fisioteràpia, ortesis rígides (cotilles). En casos extrems, fins i tot, una operació quirúrgica per frenar els graus de desviació de la columna.

Al llibre Escoli-què?, Torra Guixeras descriu amb una quarantena de pàgines els canvis que experimenta la vida d’una adolescent des del moment en què se li diagnostica l’escoliosi fins que se li estabilitza. Així, l’objectiu del llibre és divulgar de manera amena coneixements sobre l’escoliosi.

Aquest projecte neix del treball de recerca de batxillerat d’Anna Torra Guixeras, que va ser presentat a la IX edició de la mostra anual de treballs de recerca dels instituts de la Selva Interior. El treball, a més, va ser guardonat als premis de la 8a edició de treballs de recerca i investigació de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

A la presentació hi han participat l’editora Anna Giménez i la filòloga Maria Ponsí Vilà, que va dialogar amb l’autora del llibre, Anna Torra Guixeras. A més, l’acte va comptar amb l’acompanyament del combo SiFaNoFa de l’Escola Municipal de Música Josep Carbó.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit