test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Anna Pamplona, psicòloga: “Encara no hi ha prou recerca sobre la COVID persistent i els metges i les metgesses han anat una mica perduts”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens hi ha acompanyat Anna Pamplona, psicòloga de l’Equip Psicològic d’Atenció a la Cronicitat de Mutuam Girona. Amb Pamplona hem parlat sobre Covid Persistent i el grup de suport a aquesta malaltia que s’esta duent a terme al CAP de Santa Coloma de Farners.

La COVID persistent es dona quan a una persona infectada de COVID “els símptomes no li desapareixen o fins i tot se n’hi afegeixen de nous”, ha explicat Pamplona. De fet, de símptomes de la COVID se n’han detectat més de 200. Davant d’aquesta situació, Pamplona apunta que les persones amb COVID peristent poden arribar a tenir la sensació que “no poden fer el que feien abans: treballar, activitats d’oci, etc.”

Pamplona evidencia, però, que “no hi ha prou recerca” i, malgrat “metges i metgesses fan tot el que poden i més”, “han anat una mica perduts”. “S’hauria de fer més investigació”, sentencia, “que se n’està fent, però encara en falta”.

Al CAP de Santa Coloma de Farners, amb Mutuam Girona, es va crear un grup de suport per persones amb COVID persistent. Aquest grup, com diu Pamplona, en fan una valoració molt positiva pels bons resultats obtinguts. El grup de suport és un “espai on ser compresos, parlar de totes les preocupacions i treballar-hi”, ha dit. De fet, s’alalrgarà fins el mes de juny i en format obert per aquelles persones que vulguin provar de participar-hi, ha explicat Pamplona.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit