Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Amb ‘Vacances en Pau’ portem aquí a nens sahrauís en edat escolar i, durant dos mesos, poden tenir una dieta equilibrada i revisions mèdiques”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Josep Gelpí, de l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara. Hi hem parlat sobre el projecte Vacances en Pau, que té més de dues dècades de trajectòria.

Gelpí assenyala que “després de la pandèmia, hem començat de zero” a l’Associació. “Hem hagut de tornar a buscar famílies per acollir, de cap de nou. Si abans de la pandèmia hi havia 500 o 600 infants que van poder venir a Catalunya, ara estem a la meitat, rondem als 260 que van venir l’any passat”, explica.

Amb el projecte ‘Vacances en Pau’, com explica Gelpí, porten “infants sahrauís, en edat escolars durant dos mesos en què poden gaudir d’una dieta equilibrada i de revisions mèdiques”. És un “relaxament en el cos i millora les qüestions sanitàries i alimentàries”, conclou.

Per ser família d’acollida, Gelpí apunta que “el requisit més important i bàsic és que tingui temps per destinar a l’infant”. També assenyala que és important respectar els hàbits culturals dels infants i tenir clar que “les famílies d’aquí no els han d’educar, això ja ho fa la seva família biològica”.

Per formar part del projecte, es pot contactar a 666 56 82 22, 667 61 83 64 i al correu electrònic asms@malgratambelsahara.cat.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit