test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Amb esdeveniments com el de demà posem el focus en necessitats que ningú no està atenent, aquest any el que recaptem serà per a infants en situació de pobresa”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Francesc Durà, director general de la Fundació ASPRONIS. Hi hem parlat sobre el sopar solidari que celebren aquest dimecres i de la primera edició dels Premis ASPRONIS.

Com apunta Durà, el sopar solidari “intentem que sigui un sopar de celebració ajuntant persones que estan en contacte amb ASPRONIS”. El director general de la Fundació, però, puntualitza que “és el segon sopar de l’època moderna, perquè ja hi havia hagut sopars abans, quan les fundacions els necessitaven gairebé per subsistir, per recaptar fons”. Ara, però, assenyala que “els objectius són diferents”.

“Ens va semblar convenient recuperar aquesta idea per donar-nos visibilitat, per ajuntar persones significades, per celebrar”, explica Durà. A més, afegeix, “es va decidir crear uns premis per posar en relleu persones que considerem que han fet aportacions valuoses en l’àmbit social”. “Aquestes persones solen ser bastant discretes amb la seva feina i es mereixen aquest reconeixement”, diu.

“Amb esdeveniments com el de demà i amb el que recaptem posem el focus en necessitats que ningú no està atenent. Nosaltres el que intentem és que quan fem una recaptació de fons sigui per una cosa concreta, no entra a la borsa general d’ASPRONIS pel finançament de la Fundació”, explica Durà. Així, el que s’aconsegueixi recaptar amb el sopar solidari de demà es destinarà a infants en situació de pobresa.

Pel que fa als premis, Durà explica que són guardons amb els quals “volem fer valdre contribucions d’empreses i persones en l’àmbit on treballa ASPRONIS; d’ajudar a persones en risc d’exclusió”.

En aquesta línia, Durà assenyala que la tasca d’ASPRONIS se centra a “acompanyar persones a la seva vida”. “Intentem atendre-les i millorar la vida a les que necessiten un suport perquè tinguin una vida més plena en l’àmbit laboral, residencial de lleure o esport”, assenyala. “Es tracta de reivindicar la igualtat d’oportunitats i els suports necessaris perquè totes les persones tinguin les oportunitats que mereixen. La igualtat és un concepte molt maco, però s’ha de treballar”, afirma.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit