Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Aleix Freixa: “Estem treballant perquè el Castell de Palafolls esdevingui un monument de país”

 

Al primer matí360 de Ràdio Marina d’aquest 2023 ens hi ha acompanyat Aleix Freixa, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls. Amb ell hem parlat sobre la injecció de 350.000 euros per començar les obres al Castell de Palafolls.

Freixa ha explicat que el Castell de Palafolls és un “monument important” que ha estat molt de temps sense gaudir de cap intervenció de conservació. En aquest sentit, el regidor ha comentat que “tots els recursos són molt benvinguts” i que aquesta primera injecció de dinars permet “començar a posar la primera pedra del que serà el futur del castell”.

El Castell de Palafolls, com el Castell de Monsturiu o el d’Hostalric, va ser part del Vescomptat de Cabrera. Així doncs, és un castell que forma part del patrimoni del país i que contribueix “en una història que és col·lectiva”.

Amb la cerca de subvencions i finançament extern, ha explicat Freixa, es vol aconseguir que el “Castell de Palafolls esdevingui un monument de país”. En aquesta línia, el regidor també ha explicat que s’organitzaran jornades per divulgar la història d’aquest castell.

Amb unes eleccions municipals a la vista, Freixa confia que, si hi ha canvi d’equip de govern, la voluntat d’intervenció al castell sobrevisqui perquè “no és un projecte d’equip de govern, és un projecte de poble i de territori”.

Gemma Masó
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit

NOTHING FOUND!