Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Aldi inaugura un supermercat a Calella amb restes romanes al subsol


La cadena de supermercats Aldi ha inaugurat aquest dilluns el seu establiment de Calella, situat a la carrerera d’Hortsavinyà, just davant de l’Hospital comarcal. Es tracta d’una botiga de prop de 1.200 metres quadrats de superfície de venda on treballen 19 persones i amb una oferta de prop de 2.000 productes. El supermercat Aldi de Calella s’ha construït als terrenys on hi ha el jaciment romà del Roser, que en un futur serà visitable a través d’una entrada independent. De moment, l’Ajuntament ha licitat una segona fase de treballs d’excavacions per un import de 75.000 euros.

El director d’expansió de la companyia a Catalunya, Balears i Llevant, Alexandre Pagès, ha explicat que l’empresa sempre ha mantingut el seu compromís amb la conservació del jaciment arqueològic:

 

“Sí que és cert que erem coneixedors de l’existència d’aquestes restes i el projecte ha crescut amb el nostre compromís des del minut zero. L’acord amb l’Ajuntament era aquest, descobrir les restes, sanejar-les i deixar-les en condicions d’identificar-les. Era part del nostre compromís i era part del projecte, sens dubte”.

Per la seva banda, l’alcalde de Calella, Marc Buch, ha explicat que la intenció del consistori respecte al jaciment és fer un projecte “de màxims” que s’executarà per etapes:

 

“Com Ajuntament, recordeu que, des d’aquest solar d’aquí a la dreta fins a Can Saleta tot està declarat d’interès arqueològic. Per tant, per a qualsevol projecte primer s’han de fer les prospeccions arqueològiques prèvies. De fet, a l’aparcament de Can Saleta […], hem fet treballs previs per fer prospeccions arqueològiques, igual que ha fet la Generalitat aquí a l’aparcament de l’hospital i no ha aparegut res. Nosaltres el que farem serà un projecte de màxims. Sabem que aquí tenim un equipament de primera i volem fer un espai museïtzat de primera. Estem fent projectes per executar-lo per etapes. Aquest projecte serà el que ens dirà la magnitud”.

Un jaciment romà al subsol

La nova botiga Aldi a Calella alberga al subsol el jaciment romà del Roser. Es tracta d’unes restes del que va ser un centre vinícola i de producció d’àmfores al segle I. La descoberta de la vil·la romana del Roser de Calella no és nova. Se’n té coneixement fa gairebé cinquanta anys però les restes de la vila havien quedat abandonades sota un aparcament que donava servei a l’Hospital de Calella. En els últims anys, però, l’antiga vila romana de Calella ha tornat a reeixir amb la projecció del supermercat que ara s’ha inaugurat i de pisos de protecció oficial.

Restes romanes subsol Aldi Calella
Foto: JLV/marina360

L’any 2021 es va articular un moviment veïnal d’oposició al projecte que, entre altres accions, va engegar una campanya de recollida de signatures per demanar l’aturada de les obres i la declaració de les excavacions com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit