Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

12 anys i mig de presó per l’home que va escanyar la dona a Lloret


El jurat popular ha declarat culpable d’homicidi l’home que va escanyar la dona al domicili familiar de Lloret de Mar el 8 de novembre del 2020. Al veredicte, el jurat li ha apreciat tres agreujants (de parentiu, d’abús de superioritat i d’aprofitament de lloc) i dues circumstàncies atenuants (de confessió i de reparació del dany). Després de la lectura del veredicte, el fiscal, l’acusació popular i la defensa han mantingut la petició de 12 anys, 6 mesos i 1 dia de presó i el judici ha quedat vist per a sentència. El jurat considera provat per unanimitat que el processat va atacar la víctima durant una discussió i la va estrangular fins a la mort.

El judici, que s’ha fet amb jurat popular a la secció quarta de l’Audiència de Girona, va començar divendres i aquest dimarts ha quedat vist per a sentència després de la lectura del veredicte. No hi ha hagut sorpreses d’última hora i el jurat ha declarat provat el relat de fets que compartien tant el fiscal com l’acusació popular i la defensa a l’escrit de conclusions definitives.

El jurat popular s’ha basat en el reconeixement dels fets que el mateix processat va fer aquest dilluns al judici. Aquí, va confessar el crim i va al·legar que el matrimoni tenia problemes per la gelosia de la víctima arran d’una relació extramatrimonial que ell havia tingut.

Agreujants i atenuants

El jurat també ha considerat provades les tres circumstàncies agreujants que li atribuïen el fiscal i les parts. La primera, d’abús de superioritat perquè conclouen que l’acusat sabia que la víctima tenia problemes de mobilitat per una operació al turmell que li havien fet recentment i, també, perquè part de l’atac va ser a terra, reduint les possibilitats de defensar-se.

El segon agreujant és el de parentiu, perquè havien tingut una relació durant 25 anys, amb deu de casats, i el tercer per haver comès el crim aprofitant que estaven sols a casa i que la víctima no podia demanar ajuda.

El veredicte recull, a més, dos atenuants. D’una banda, el de confessió perquè l’endemà l’acusat es va presentar voluntàriament a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar i va explicar que havia matat la víctima. L’altra, el de reparació del dany, perquè ha cedit les seves propietats als dos fills de la dona per fer front a la indemnització. Tots els fets els han considerat provats per unanimitat excepte la confessió, que ha obtingut vuit vots a favor i un en contra.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit