Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Xavier Sabin: “Hem de parlar dels que ja no hi són, enyorar-los i riure’ls, que continuin presents en aquestes dates”


 

Avui, al Matí360 de Ràdio Marina ens ha acompanyat Anna Solanes, coordinadora de la Comissió d’Atenció al Dol de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i a en Xavier Sabin, director d’Atenció Psicològica de la Fundació Salut i Persona. Amb ells hem parlat del dol durant les dates de Nadal.

El procés de dol és complicat en qualsevol moment, però durant el Nadal encara ho és més, tal com apunta Sabin. “S’ajunten la comparació amb l’aparent felicitat de les dates i els moment en què enyorem especialment perquè són dies en que ens trobem tots”. Segons Sabin, “som una mica esclaus de la necessitat de ser feliços constantment i això ens porta a fer tot el possible per evitar la trisetsa i la melancolia”. Solanes afegeix que “el procés de dol és un fenòmen natural i humà” que hem de passar.

Durant aquests dies pot passar el que es coneix com el síndrome de la cadira buida, un estímul desagradable que recorda que aquella persona ja no hi és. Ara bé, també pot ser “un petit homenatge”. “El que podem fer és recordar-la i tenir-la present, però sense que això segresti el nostre estat d’ànim i la festivitat”. En aquesta línia, Sabin diu que “hem de parlar dels que ja no hi són, enyorar-los, recordar-los i riure’ls, que continuin presents en aquestes dates”.

Des de fa tres anys, la Comissió d’Atenció al Dol organitza una conferència per parlar sobre el procés de dol durant les festes. Enguany la conferència ‘Una cadira buida per Nadal’ es farà el 14 de desembre a les 18h a la Sala d’Actes de l’Hospital de Blanes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit