Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Prohibit el pas de camions al viaducte d’Osormort de la C-25 per motius de seguretat

També s'ha aplicat una reducció de la velocitat màxima permesa i la reducció a un carril de circulació per la resta de vehicles


El Servei Català de Trànsit ha prohibit la circulació als camions i vehicles de 30 tones pel viaducte d’Osormort sentit Lleida. Aquest pas es troba a la C-25, entre Arbúcies i Sant Sadurní. Aquesta restricció, segons un comunicat, arriba després de detectar una patologia a la infraestructura del viaducte.

A banda de la restricció de tones dels vehicles pesants, des del Departament de Territori també exposen que han aplicat una reducció de la velocitat màxima permesa i la reducció a un carril de circulació.

Amb tot, el departament assenyala que en els pròxims dies es desviarà el trànsit per la calçada sentit Girona. Així mateix, es tornarà a permetre la circulació de vehicles de més tonatge.

Segons el comunicat, aquesta restricció en aquest tram de l’Eix Transversal s’ampliarà per un període de 12 mesos per tal de resoldre els problemes de seguretat estructural.

El viaducte d’Osormort té una altura màxima de 30 metres i una longitud de 509 metres. El primer viaducte va entrar en funcionament el 12 de desembre de 1997, moment en què l’Eix Transversal va quedar inaugurat amb caràcter de via ràpida. El segon viaducte, va entrar en funcionament el gener de 2013, després de les obres de desdoblament.

Les vies alternatives a aquest viaducte de la C-25 entre la Selva i Osona són el túnel de Bracons, que connecta Olot amb Vic o circular per l’AP-7 i, a Granollers, agafar la C-17 fins a Vic.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit