Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 22/12/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La crisi climàtica serà l’eix central d’un nou projecte ubicat al Castell de Lloret que arrencarà la propera primavera. Es tracta d’una iniciativa privada impulsada per l’empresari lloretenc i actual propietari del castell, Gustavo Buesa. El projecte oferirà al visitant una experiència immersiva en la realitat del canvi climàtic a través de diferents tecnologies. La inversió inicial del projecte, amb l’adquisió del castell inclosa, ascendeix a 8 milions d’euros i es preveu que doni feina a una quarentena de persones durant bona part de l’any. Aquest dimecres s’ha fet la presentació del projecte a la sala polivalent de la Casa de Cultura.
Les visites estaran disponibles en català, castellà, anglès i francès i el preu de l’entrada oscil·larà entre 20 i 25 euros. El castell obrirà 240 dies a l’any i s’espera que pugui acollir 100.000 visitants.

– La Generalitat, la Diputació de Girona i quinze ajuntaments de la Selva, l’Alt Maresme, el Baix i l’Alt Empordà formaran la taula estratègica que ha d’impulsar l’aeroport de Girona. Aquest dimecres han tancat l’acord per crear la taula i es preveu que comenci a treballar a partir del gener, una vegada les diferents administracions aprovin els convenis i les aportacions econòmiques acordades. En total es gestionaran gairebé 2 milions d’euros que s’invertiran en campanyes per reimpulsar l’aeroport, sobretot més enllà dels mesos d’estiu.
A la taula hi ha els municipis de Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Vilobí d’Onyar, Santa Susanna, Calella i Pineda de Mar, entre altres.

– L’Escola de Salut del Maresme i la Selva arribarà a Malgrat i Tossa el proper mes de gener. Es tracta d’un projecte de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que té per objectiu promoure els hàbits saludables i millorar la salut física i emocional dels majors de 60 anys. El portaran a terme els professionals dels centres d’atenció primària a partir d’un programa que inclou una dotzena de sessions d’una hora i mitja de durada.
L’Escola de Salut del Maresme i la Selva ha començat a funcionar aquest darrer trimestre als CAP de Calella i Lloret de Mar.

Martí Pujals és el nou cap de llista de Junts a Tossa de Mar. Pujals ha estat escollit en una assemblea celebrada a principis de desembre a la Casa de Cultura de Tossa i substitueix a Imma Colom, que ha estat la candidata des del 2011, primer amb l’antiga Convergència i Unió i, els darrers anys, amb Junts per Catalunya. Pujals és l’actual gerent del Consell Comarcal de La Selva.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit