Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Cossos de seguretat de l’Alt Maresme i la Selva Marítima aprenen a fer RCP pediàtrica

L'equip preveu donar continuïtat a aquestes formacions a cossos de seguretat i bombers d’altres municipis de la zona d’influència de la Corporació a partir d'aquest gener


Un equip de pediatria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han impartit una formació de reanimació cardiopulmonar (RCP) a una seixantena de cossos de seguretat i bombers de l’Alt Maresme i la Selva Marítima. Aquesta és la primera vegada que s’imparteix una formació en RCP pediàtrica, que també ha inclòs desfibril·lador extern automàtic (DEA) i desobstrucció de la via aèria.

Principalment, els cossos que han pres part en aquesta formació han sigut Mossos d’Esquadra, policies locals i Bombers de Pineda de Mar, Tordera i Blanes. Tot i això, també hi han participat municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La formació ha constat d’una primera part teòrica i una altra de pràctica. En aquesta segona s’han organitzat diferents grups i cada professional de la Corporació ha ensenyat a fer les maniobres pertinents amb maniquins. Així mateix, els participants també han pogut practicar en petits escenaris preparats.

Aquesta formació s’ha fet aquest desembre durant dos dies a la Fàbrica Llobet i Guri de Calella i al Parc de Bombers de Pineda. Tot i això, l’equip format per pediatres, infermeres pediàtriques, infermeres i metges del servei d’Urgències i tècnics del SEM, preveu donar continuïtat a aquestes formacions a cossos de seguretat i bombers d’altres municipis de la zona d’influència de la Corporació a partir del gener.

Se sap que la principal causa d’aturada cardiopulmonar en infants té origen respiratori. És per això que amb aquesta iniciativa es busca dotar aquests professionals de coneixements bàsics perquè estiguin preparats en el cas que hagin d’atendre un infant en una situació d’emergència a l’espera que arribin els professionals més especialitzats.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit