Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 22/05/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La coordinadora Preservem el Maresme ha emés un comunicat en què demana la retirada de la licitació privada de la gestió de l’aigua que vol tirar endavant el Consell Comarcal del Maresme. En aquest comunicat, les entitats que formen Preservem el Maresme apunten que el projecte que el Consell Comarcal portarà a aprovació aquest dimarts 23 de maig implicaria “la licitació privada d’una futura empresa mixta comarcal que inclou l’abastament i sanejament”. A més, també destaquen que més de 13 municipis maresmencs han finalitzat o finalitzaran la concessió privada d’aigua potable i que “molts” treballen per remunicipalitzar la gestió d’aquest recurs. Així, i a més de la gestió pública amb la municipalització de l’aigua, des de la coordinadora també proposen mesures d’estalvi i eficiència, juntament amb la penalització d’usos no prioritaris d’aquest recurs.

– Encara al Maresme, la renda familiar bruta del Maresme se situa en els 17.900€, és a dir, 300€ per sobre de la mitjana catalana. Així ho apunten les dades publicades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme corresponents al 2020. Amb aquesta xifra, el Maresme és la cinquena comarca catalana amb més renda per habitant, només la superen el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i Garraf.

– I Malgrat de Mar celebrarà el 86è aniversari de l’enfonsament del vaixell Ciudad de Barcelona els dies 2 i 3 de juny. La nau va ser torpedinada l’any 1937, en plena Guerra Civil, per un submarí italià a les ordres de l’exèrcit franquista, davant de la costa malgratenca. L’atac va causar la mort de 46 brigadistes internacionals i quatre membres de la tripulació. Més de vuit dècades després, s’han programat un seguit d’activitats per commemorar la data com la inauguració dels nous ulls de bou del Solidarity Park, el concert ‘No Pasarán’ de Joe Solo, el Mercat d’entitats i associacions de memòria històrica o una recreació històrica, entre d’altres.

– A la Selva, el Consell Comarcal inicia el període per sol·licitar els ajuts de menjador i transports escolars per al curs 2023-2024. Des d’aquest dilluns 22 de maig es poden formalitzar les sol·licituds. Les sol·licituds favorables rebudes fins el 9 de juny es començaran a aplicar el primer dia de curs; i, les rebudes i resoltes favorablement entre el 10 de juny i el 10 de setembre, s’aplicaran a partir de l’1 d’octubre.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit