test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 17/10/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Aquest cap de setmana s’ha complert un mes del tall de les línies de tren R2 Nord i R11 per les obres de la Sagrera. Encara queden tres mesos i els usuaris veuen com el temps de trajecte s’incrementa fins a una hora i mitja. Al cap de 30 dies, els 28.500 viatgers diaris que han fet servir aquestes línies, molts dels quals procedents de les comarques gironines, s’han acostumat a anar i tornar de Barcelona baixant a Sant Andreu Comtal i a caminar els cinc minuts que la separen l’estació de metro. Alguns dels viatgers lamenten que per la seva vida quotidiana encara és “caòtic” haver de desplaçar-se fins a Sant Andreu Comtal per agafar el tren.

– Lloret de Mar obrirà un expedient sancionador a un artista del municipi per una cançó que des de l’Ajuntament consideren “ofensiva” envers la població. Segons confirmen des del consistori, l’expedient es basarà en la llei de Turisme de Catalunya, que preveu sancions d’entre 3.000 i 60.000 euros per les activitats que causen “danys” als recursos turístics o que suposen “menyscabament substancial” dels valors de la destinació.
La peça musical es diu precisament “Lloret de Mar” i és de l’artista de música urbana Samuel SLZR.

– Voluntaris i entitats ecologistes han retirat més de 1.300 quilos de xarxes i arts de pesca del fons marí a Tossa de Mar en els últims dos anys. L’actuació s’emmarca en un projecte que el consistori va engegar el 2020 després que molts submarinistes alertessin del gran nombre de xarxes que hi havia enfonsades al litoral. Les extraccions de xarxes s’han fet al llarg de 900 m2 del fons marí i les xarxes recuperades n’ocupaven més de 700.

– Viladrau ha posat en marxa des de principis d’octubre un dispositiu de restriccions de camins i més vigilància per regular l’augment de visitants durant la tardor.
Aquesta tardor ja han fet una vintena de comissos amb castanyes furtades per part de grups organitzats que van amb sacs grans per robar el màxim nombre de quilos i després vendre-les. Aquest diumenge hi havia molta afluència de visitants, en punts d’interès com la del Castanyer de les nou branques.

– Maçanet de la Selva ja té una àrea d’aparcament per autocaravanes que pot acollir fins una dotzena de vehicles. L’espai, que ha estat inaugurat aquest divendres, compta amb servei de connexió d’aigua, llum i recàrrega elèctrica. Els vehicles s’hi poden estar un màxim de tres dies. La zona d’aigües funcionarà amb una moneda gratuïta que estarà disponible als comerços locals. El nou espai també permet l’acollida de furgonetes camperitzades, càmpers o roulottes.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit