Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 16/11/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

L’empresa Nogebus, dedicada a la fabricació de carrosseria i amb seu a Arbúcies, ha anunciat que presenta concurs de creditors. Segons explica l’empresa en un comunicat, la devallada del sector turístic i de la mobilitat en general provocada per la crisi de la Covid-19, han acabat per provocar una caiguda dràstica de la producció. La conseqüència d’això ha estat que les empreses de transport de viatgers hagin optat per no renovar les seves flotes. Tot plegat hauria provocat un excessiu endeutament per part de Nogebus per finançar les pèrdues de facturació.
Nogebus assegura que treballa per revertir la insolvència i no descarta firmar un conveni amb els creditors. L’empresa dona feina a una trentena de persones i havia arribat a facturar 16 milions d’euros.

– L’Audiència de Girona ha absolt el jove que s’enfrontava a 13 anys de presó per violar una adolescent tornant de festa a Anglès l’any 2017. La causa girava al voltant de dues versions totalment oposades. La del processat, que va negar els fets, i la de la menor, que aleshores tenia 14 anys, i que al judici va declarar que l’havia violada de matinada en una zona propera a l’institut. La sentència absol l’acusat perquè el “dèficit probatori” del cas és tan “notori” que no permet fer decaure la presumpció d’innocència. Tot i que la víctima va trigar tres anys a denunciar-lo, el tribunal conclou que no s’han citat testimonis, ni aportat informes psicològics o converses de Whatsapp que podrien haver avalat la versió de l’adolescent. La sentència no és ferma i es pot recòrrer.

– L’Ajuntament de Tossa de Mar ha tornat a iniciar els tràmits per declarar nul el conveni que permetia construir un port esportiu a la població. El document es va signat el 2012 entre el govern local d’aquell moment i dues entitats. El conveni marcava que el port tiraria endavant si els veïns de Tossa donaven l’aval al projecte en una consulta popular. El 2019, però, l’actual consistori va decidir revocar aquest conveni i deixar-lo sense efecte. Llavors les dues entitats van portar als tribunals l’Ajuntament al·legant indefensió i finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els ha donat la raó parcialment. Per aquesta raó, el consistori ara ha de tornar a iniciar el procediment que ja va fer el setembre del 2019.

– El pròxim 1 de gener del 2023, la Generalitat recuperarà la gestió de l’Eix Transversal. Segons el Govern l’operació suposarà un estalvi net per a les finances catalanes de 781,5 milions d’euros fins al 2040, any en què es preveia que finalitzés la concessió. El Departament d’Economia i Hisenda ja ha executat el pagament del preu de reversió previst en el contracte amb l’actual concessionària i ha notificat la resolució del contracte.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit