Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 13/11/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

Els sindicats de Renfe i Adif demanen aclarir quin serà el seu futur per evitar la vaga de cinc dies per protestar contra l’acord pel traspàs de Rodalies anunciat per PSOE i ERC la setmana passada. Per una banda, Semaf avisa que ja hi ha treballadors que han declarat que volen marxar de Catalunya abans que es tanqui el pacte, que veuen “un despropòsit”. CCOO comparteix la crítica per falta de transparència i reclama que es firmi un contracte programa entre Renfe i la nova societat i s’eviti trencar l’estructura actual. UGT demana que l’intercanvi de competències sigui “molt gradual” i “es faci bé” i aposta perquè Ferrocarrils formi part de la nova societat.

I el tipus de llar més comuna al Maresme és la formada per una família. En els darrers 10 anys, però, han guanyat pes les unipersonals i aquelles en les que hi conviuen persones no emparentades. Són algunes de les conclusions d’una l’anàlisi feta per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme a partir de dades de l’Institut Nacional d’Estadística. 

El nombre de turistes estrangers que visita el Maresme ja supera les xifres de 2022. Així ho revela una estadística de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Les darreres dades indiquen que el passat mes de setembre ja es van superar les xifres de 2022 en gairebé 49.000 visitants procedents d’altres països. En concret, el Maresme va rebre l’any passat gairebé 650.000 turistes estrangers i a tancament del mes de setembre el registre era de més de 689.000.
La comparativa interanual dels municipis amb més pes turístic indica que Santa Susanna i Calella són les poblacions amb un augment més intens (el 23,2% i el 19,9% respectivament), seguida de Malgrat de Mar que suma un increment del 6,09%.

Vidreres penalitzarà amb un increment del 50% de l’IBI les persones o entitats que tinguin en propietat un immoble buit al municipi per un període superior a dos anys. Aquesta penalització serà del 100% si la persona o entitat té en propietat quatre o més immobles buits i dos d’aquests són a Vidreres.
Aquesta és una de les principals novetats de les ordenances fiscals aprovades pel consistori vidrerenc la setmana passada que també contemplen una pujada general de l’IBI del 6%, un increment de la quota dels habitatges d’ús turístic i de l’IAE. La resta d’impostos i taxes queden congelats.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

El més llegit