Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 02/06/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-L’acusat de matar el turista italià d’una coça a la discoteca St. Trop de Lloret de Mar el 12 d’agost del 2017 ha afirmat que el grup de la víctima el va atacar primer, que es va sentir rodejat i es va “encegar” i que, per això, va propinar cops al seu voltant, sense apuntar al cap. Al judici, ha declarat que no sabia que havia fet tant mal al jove i ha dit en més d’una ocasió que “no el volia matar”. De fet, ha argumentat que en cap moment es va imaginar que estava malferit i que quan el personal de seguretat els va fer fora de la discoteca es va quedar una estona allà queixant-se que era “injust” que l’expulsessin a ell i als seus amics quan “la baralla l’havien començat els altres”. S’enfronta a 24 anys de presó per assassinat.

-La Policia Nacional ha detingut, a l’aeroport Girona-Costa Brava, una dona que pertanyia a una organització criminal dedicada a la immigració il·legal. El grup falsificava documentació, gestionava la seva distribució i fixava la ruta que havien de prendre les persones. També s’engarregaven de la logística en els països de destí o trànsit. La dona va ser interceptada en les filtres de sortida abans d’agafar un vol amb destinació a Dublín.

-Pineda de Mar regula l’ús dels patinets elèctrics al municipi i crea zones de baixes emissions. Al municipi de l’Alt Maresme ara caldrà una edat mínima de 12 anys per poder portar un patinet elèctric tot i que entre els 12 i els 15 anys serà necessària l’autorització dels pares o mares. Per altra part, els usuaris hauran de portar casc i no podran circular per les voreres. La nova ordenança de l’Ajuntament de Pineda també contempla la creació del que anomenen zones de baixes emissions, per les que només podran circular residents, vehicles d’emergències i vehicles de serveis públics.

-El Servei de Suport Immediat a Domicili de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha atès gairebé un miler de pacients en els seus deu anys. El SSID va néixer el maig del 2012 a l’Alt Maresme com un projecte únic a Catalunya. Posteriorment, el 2018, es va ampliar també als pacients de la Selva Marítima. El perfil de pacients del Servei de Suport Immediat a Domicili és el de malalts crònics complexos, amb processos oncològics avançats o amb malalties degeneratives avançades.

-Onze restaurants de Tossa de Mar participen fins el 30 de juny en una nova edició de la campanya gastronòmica dels Fideus a la Cassola. La iniciativa, que parteix del col·lectiu de la cuina tradicional tossenca, ofereix la possibilitat de tastar les diferents formats de preparar aquest plat a Tossa de Mar.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit