Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Palafolls aprova el projecte de l’anella cívica de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera


L’Ajuntament de Palafolls ha aprovat la primera fase del projecte constructiu de l’anella cívica de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. Aquesta proposta consisteix en un camí circular pel qual s’aprofiten trams de titularitat municipal i s’adequa el tram del costat del riu Tordera. L’objectiu és aconseguir una via de circulació i coneixement de la zona agrària del nord de Palafolls.

Un projecte de quatre àmbits

Segons informa el consistori, les actuacions d’aquest projecte es divideixen en quatre àmbits diferents. La primera fa referència a la Protectora d’animals de Palafolls i s’hi començarà a treballar aquest febrer. L’espai s’adequarà regularitzant les superfícies i pendents i delimitant el perímetre amb una tanca de filat. A més, també es prepararà la base per la col·locació d’uns mòduls per la zona de despatx administratiu i una consulta veterinària. Aquesta primera actuació té un import de 34.480 euros.

La segona consistirà en l’adequació del tram de camí del costat del riu Tordera. Aquí es regularitzaran els pendents superficials i es conduiran les aigües pluvials i dels camps cap al riu. A banda, el tram també es destinarà al pas de vianants i no per la circulació permanent de vehicles. L’import de l’adequació és de 50.886 euros.

En tercer lloc, es treballarà a la ròtula sud de l’anella cívica: el punt d’articulació situat al costat nord del camp de futbol. En aquest espai s’hi habilitarà un aparcament per vehicles. A més, també hi haurà un petit espai d’ús d’autocaravanes per omplir i buidar aigües. Segons l’Ajuntament de Palafolls, en un futur també s’hi preveu col·locar plaques fotovoltaiques. Els treballs a la ròtula sud té un import de 144.877,17 euros.

Paral·lelament, es realitzarà una petita actuació al creuament de l’anella amb el Camí de la ginesta. Aquí, com expliquen des de l’Ajuntament, s’aixecarà el nivell de l’asfalt per generar un pas de vianants elevat. D’aquesta manera, es dona prioritat als caminants i es redueix la velocitat dels vehicles que hi circulin. Aquesta quarta actuació costarà 28.013,92 euros.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit