Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Nylstar Blanes atura l’expedient que contemplava acomiadar 24 treballadors


La companyia Nylstar Blanes ha retirat l’expedient d’extinció que contemplava l’acomiadament de 24 dels 84 treballadors de la plantilla segons han confirmat fonts sindicals. Per aquest dimecres hi ha prevista una reunió del Comitè d’Empresa per tal “d’analitzar la nova situació”, segons detallen les mateixes fonts. En aquesta reunió també s’ha de decidir si continua vigent la concentració de protesta a la porta de l’empresa convocada per aquest dijous a les 12 del migdia.

Els sindicats CC.OO, UGT i Domum Sindicato Social, havien denunciat els possibles acomiadaments. En un comunicat van explicar que l’empresa “no ha estat capaç d’argumentar els criteris que l’han portat a seleccionar aquests 24 companys”.

També van criticar “la falta de projecte industrial que té l’accionista principal”. Pels sindicats, a més, la política industrial que segueix Nylstar des del 2016 -que consisteix en fer fils molt tècnics i d’alt valor afegit- ha “fracassat”.

Per la seva banda, l’empresa havia plantejat els acomiadaments a mitjans de desembre per la “complicada situació” que vivia el sector industrial i que la crisi energètica havia agreujat.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit