Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 14/02/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La Guàrdia Civil ha requisat 59 quilos de cabdells de marihuana a Amer. Aquest dilluns, una patrulla de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil feia tasques de vigilància al municipi, quan van detectar que una conductora es posava nerviosa al veure el cotxe policial. Els agents van aturar-la i van escorcollar-li el vehicle. A dins van trobar-hi nou bosses de color negre tancades al buit que contenien 59 quilos de cabdells de marihuana. Els agents van detenir la dona per un delicte de salut pública. El cos ha obert diligències al jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

– El Govern ha declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el monestir de Sant Salvador de Breda en la categoria de monuments històrics. L’executiu català afirma que el monestir de Breda és un dels elements més icònics del municipi i un referent pels valors històrics i arquitectònics al país. Es va construir entre el segle XI i el XVI, el que fa que es combinin diversos estils arquitectònics que li donen un valor singular al temple religiós. El complex compta amb una església d’origen romànic, el campanar, el claustre, les dependències perimetrals que hi ha al voltant del claustre i el subsòl.

– El Centre d’Estudis Avançats de Blanes està duent a terme un projecte de recerca que analitza què passa amb els residus plàstics als rius en condicions de sequeres continuades, fenòmens extrems o amb la intensa pressió humana. L’estudi l’estan fent a La Tordera, d’on n’extreuen mostres de plàstics, sediments i aigua.
L’objectiu d’aquest projecte és comprendre com les diferents circumstàncies que es donen als rius determinen la retenció i el transport dels residus. A més, també busca saber què passa amb els residus plàstics quan els rius es queden quasi o del tot secs i com aquesta contaminació depèn dels usos del sòl a la conca i de les diferents activitats humanes.

– Més de 3.000 persones han participat en la tradicional Festa del Ranxo de Vidreres que s’ha celebrat aquest dimarts. La preparació del Ranxo va començar diumenge al matí amb la recollida dels aliments per les cases del nucli del municipi. Aquest any, segons l’Ajuntament, s’han preparat 2.900 litres de ranxo, el que es traduiria en més de 10.000 racions d’aquest plat tradicional i històric vidrerenc.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit