Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 20/02/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El comitè de Nylstar insta la Generalitat a “trobar la fórmula” que permeti tirar endavant el projecte de planta de reciclatge a Blanes inclòs amb l’oferta de compra d’ACIN Recycling Metals, amb seu a Riudarenes. Tot i que la d’ACIN és l’única oferta que s’ha presentat fins ara, l’administrador concursal va valorar negativament la proposta, entre d’altres, perquè no permetria eixugar el deute que arrossega Nylstar, que supera els 15 MEUR. Ara bé, tant el comitè com l’Ajuntament de Blanes, reclamen que el projecte de planta de reciclatge als terrenys de la tèxtil tiri endavant.

– Els hospitals de Blanes i Calella han tramitat 1.229 comunicats d’incapacitat temporal per un ingrés hospitalari en un any. Al total de la Regió Sanitària de Girona han sigut més de 6.000 comunicats.
A Blanes i Calella, 637 comunicats corresponen a la primera baixa que es produeix a partir de l’ingrés hospitalari. A la Regió aquesta xifra puja fins a més de 3.200. D’altra banda, al centre selvatà i al maresmenc, les 592 comunicacions restants són documents que es generen de forma automàtica si al cap de set dies el pacient segueix ingressat. En aquest cas, al total de la demarcació han arribat, gairebé, a les 2.900 comunicacions.

– L’acusat d’intentar matar un home a cops de matxet a Blanes l’abril del 2022 ha reconegut els fets i ha acceptat 5 anys de presó. Al judici, que s’ha fet aquest dilluns a l’Audiència de Girona, el processat ha admès els fets.
A conseqüència de l’atac, la víctima va haver de ser operada d’urgència i li han quedat seqüeles. L’acusat s’enfrontava a 13 anys de presó per intent d’assassinat, però les acusacions han conclòs que no va atacar la víctima a traïció tot i que és un intent d’homicidi.

– Osor s’incorpora al projecte cultural i turístic del Vescomtat de Cabrera a la comarca de la Selva. La seva entrada al s’ha oficialitzat aquest dilluns. Amb Osor ja són 11 els municipis que participen en aquest projecte té l’objectiu de fer valdre el patrimoni material i immaterial de la nissaga dels Cabrera.
Amb l’entrada d’Osor també s’ha incorporat al projecte la torre de Recs com a element patrimonial. Amb aquesta torre de defensa, el projecte Vescomtat de Cabrera té 39 elements patrimonials, tots ells, part del llegat dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit