Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 11/04/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– La Policia Local de Lloret de Mar i els Mossos d’Esquadra han detingut un home acusat d’estafar almenys cinc persones. Els hauria fet creure que els hi llogaria el pis, per cobrar-los per avançat la fiança. La investigació es va iniciar arran de cinc denúncies que van rebre els Mossos de la comissaria de Blanes.
En total, l’home s’hauria embutxacat 3.000 euros mitjançant aquesta estafa. El sospitós va quedar detingut el 7 d’abril per un delicte d’estafa i un altre de falsificació documental pels precontractes que redactava. L’home ja ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de Blanes.

– La fiscalia de delictes d’odi i discriminació demana dos anys de presó per a tres usuaris d’X (abans Twitter) que van fer “comentaris humiliant i feridors” contra la família de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar que demanava que les classes a l’aula de P5 de la seva filla fossin en un 25% en castellà. Els fets es remunten a finals de 2021.
La fiscal assegura que en algunes publicacions es feien “crides a l’aïllament i l’exclusió social” de la menor. A més, afegeix que el fet que aquests comentaris es viralitzessin va “incrementar de manera exponencial l’efecte vexatori i humiliant i el patiment de la família”. Per aquests fets, se’ls acusa de delictes contra la integritat moral de cadascun dels membres de la unitat familiar.

– La franquícia de KFC de Lloret de Mar farà una donació setmanal al Banc d’Aliments de Girona dels productes que han excedit el seu temps de retenció al restaurant. La iniciativa s’emmarca dins un programa per lluitar contra el malbaratament alimentari. La primera donació s’ha fet aquesta setmana amb una donació de prop de 25 kg d’aliments dels dos restaurants que la franquícia té a Lloret. Des d’ara, cada dimecres, el Banc d’Aliments de Girona realitzarà la recollida de tot aquell excedent de producció dels dos locals.

– Un estudi assenyala que la incineradora del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, ubicada a Mataró, no és un factor de risc per a la salut de la població.
L’estudi, encarregat per Maresme Circular, s’ha realitzat a través del mostreig d’un grup de 250 persones. Aquestes eren treballadors de la planta i habitants de Mataró i Arenys de Mar. A tots se’ls ha mesurat els nivells de dioxines, durans i policlorats bifenils en sang i a la llet materna en les persones lactants. També se’ls ha estudiat el nivell de metalls pesants tant en sang com en orina.
Després d’analitzar les dades extretes del mostreig, l’estudi conclou que l’exposició a la planta incineradora de Mataró no sembla tenir una influència rellevant en els nivells d’aquestes substàncies a l’organisme.


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit