Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Montse Fàbregas: “Acompanyem persones que es troben soles als centres mèdics a fer-se les visites o quan estan hospitalitzades”


La Montse Fàbregas, coordinadora del voluntariat de l’Associació de Voluntaris Amics de l’Hospital (AVAH), ens ha acompanyat al Matí360 de Ràdio Marina per parlar la seva tasca als hospitals de Calella i Blanes, però també als Centres d’Atenció Primària.

L’AVAH és una associació sense ànim de lucre vinculada a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que treballen amb persones vulnerables que normalment estan soles o no tenen gaire xarxa social o familiar. Així, els voluntaris d’AVAH, com ha explicat Fàbregas, acompanyen a aquestes persones quan estan hospitalitzades perquè no se sentin soles i, també, a les visites mèdiques.

Fàbregas ha fet l’apunt que “des de fa uns anys que està creixent el nombre de persones grans que viuen soles sense massa xarxa social”. Detectada aquesta necessitat, des de l’AVAH, com ha explicat la coordinadora, va ampliar els serveis d’acompanyament que ofereixen els voluntaris de l’entitat.

Abans de la pandèmia, Fàbregas ha explicat que havien arribat a la quarantena de voluntaris, però “la pandèmia ha fet molt de mal i hem tingut una pèrdua de voluntaris”. Ara, el repte que fan front des d’AVAH és recuperar aquesta massa de voluntaris que ha caigut en aquests dos anys. En aquest sentit, han iniciat una campanya perquè les persones majors d’edat interessades s’inscriguin com a voluntàries.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit