Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Meritxell Genovart: “Els grans moviments han de ser legislats pels governs, però les persones tenim un gran poder”


 

La fira “Endinsant-nos en l’oceà” es farà al passeig Marítim aquest divendres des de les 10 del matí fins a les 9 del vespre. Meritxell Genovart, científica del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, ha vingut al matí360 de Ràdio Marina a parlar sobre la fira i el projecte europeu que l’emmarca.

Genovart ha destacat els objectius de l’esdeveniment: “apropar la ciència a la societat i promoure la cultura oceànica, sensibilitzar sobre la importància de conservar l’oceà i que la gent conegui quins són els efectes que té l’oceà sobre les persones i com les persones afecten l’oceà”.

La fira oferirà activitats diverses de divulgació: tallers, col·loquis, xerrades i exposicions sobre deu temàtiques relacionades amb l’oceà com, per exemple, el clima, la biodiversitat, la salut o l’oceà com a font de recursos.

L’experta recorda que “quan parlem de l’oceà no parlem dels oceans que hem estudiat a l’escola, sinó tot el mar” i ha remarcat la importància del fet que tots els oceans estiguin connectats: “Qualsevol cosa que passi en un lloc local pot tenir repercussions molt greus en un altre punt del planeta”.

Malgrat tot, Genovart prefereix mirar-ho en positiu: “No hem de caure en l’alarmisme, hem de pensar que s’han fet coses molt bones. Hem aconseguit que els aigües surtin al mar molt més depurades. Tenim la capacitat de destruir i també la tenim d’arreglar.”

La fira prové d’Ocean Night, un projecte europeu més gran que durarà cinc anys i en el qual participen cinc centres que fan recerca marítima. Genovart creu que “els grans moviments han de ser legislats pels governs i institucions, però les persones tenim un gran poder com a ciutadans. Hi ha decisions que prenem cada dia i que tenen un efecte”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit