Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret presenta l’Any Joan Domènech i Moner

Se celebrarà des del 9 de novembre del 2024 fins al 9 de novembre del 2025


Lloret de Mar ha presentat l’Any Joan Domènech i Moner. Aquesta celebració arrencarà el 9 de novembre del 2024 i s’allargarà fins al 9 de novembre del 2025. Amb l’Any Joan Domènech i Moner el municipi vol reivindicar la figura d’aquest lloretenc que va morir el novembre de l’any passat.

Joan Domènech i Moner va ser mestre, historiador, poeta i escriptor. Fill de Lloret de Mar, Domènech i Moner va defensar i promocionar la cultura i la llengua catalana implicant-se amb entitats i associacions d’arreu del país. D’entre aquestes destaquen la Fundació Prudenci Bertrana, el Centre d’Estudis Selvatans o l’Obreria de Santa Cristina, entre d’altres. A més, també va tenir una estreta col·laboració amb l’arxiu municipal de Lloret, tal com assenyalen des del consistori.

D’altra banda, Domènech i Moner va ser alcalde de Lloret entre 1979 i 1983. Així, va ser el primer batlle democràtic del municipi. A més, també va escriure des d’obres de teatre a articles culturals a El PuntEl Diari de Girona o El Cel Obert, entre d’altres.

L’Any Joan Domènech i Moner

Per organitzar els actes i activitats per commemorar la figura d’aquest lloretenc s’ha constituït una comissió organitzadora. La conformen membre de la família de Domènec i Moner, les regidores Isabel Bernal i Marina Nicolàs, personal tècnic de l’Ajuntament de Lloret i tres representants d’entitats del municipi: Obreria de Santa Cristina, Club Marina Casinet i antiga associació Amics de la Sardana.

La celebració de l’Any Joan Domènech i Moner, que es va presentar durant la Festa de la Cultura Lloretenca, arrencarà amb una exposició temàtica de la seva figura. Des del consistori assenyalen que la resta d’activitats programades s’aniran publicant pròximament.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit