Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Lloret celebra el 56è Aplec de la Sardana aquest diumenge

L'esdeveniment també retrà homenatge al compositor Jaume Riu i Ratera


Lloret de Mar celebrarà aquest diumenge la 56a edició de l’Aplec de la Sardana. Aquest any hi participaran cinc cobles que interpretaran 39 sardanes. D’aquestes, quatre estaran dedicades al lloretenc Joan Domènech i Moner, per recordar la seva figura i la tasca que va dur a terme en l’àmbit cultural. A més, en aquest 56è Aplec també s’homenatjarà al compositor, periodista i músic de cobla Jaume Riu Ratera.

L’Aplec de la Sardana se celebrarà aquest diumenge, 5 de maig. Hi haurà sardanes al matí, a partir de les 10 h, i a la tarda, a les 17 h. Com ja es va fer l’any passat, l’emplaçament serà la plaça de la Vila. Les cobles participants seran Ciutat de Girona, Principal del Llobregat, Flama de Farners, Principal de La Bisbal i Col·legi Santa Maria de Blanes.

Jaume Riu i Ratera va dedicar al municipi de Lloret la sardana Lloret, dissabtes i sardanes l’any 2010. Des de l’ajuntament apunten que el compositor sallentí està molt vinculat a la vila, on té la segona residència. Riu i Ratera ha fet estudis de flabiol i ha format part de la
Cobla Bages, de Manresa. A més, és un artista polifacètic, ja que, a banda de crear més
d’una cinquantena de sardanes, també ha escrit llibres i ha dirigit corals.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit