test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’Hospital de Blanes, el millor hospital d’Espanya en avaluació sanitària


L’Hospital de Blanes ha obtingut el primer premi en avaluació basada en el valor de la categoria d’hospitals comarcals i generals. El guardó l’ha rebut durant la 5a edició dels Best Spanish Hospitals Awards®, que reconeixen l’excel·lència hospitalària a través d’indicadors d’eficàcia, adequació i qualitat assistencial.

En aquesta edició dels Best Spanish Hospitals Awards® hi han participat un total de 143 hospitals, entre públics i privats. El de Blanes ha sigut reconegut com el millor hospital d’Espanya en avaluació sanitària basada en valor. El premi l’ha recollit el director mèdic de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el Dr. Albert de Luis, i el Cap d’Informació i Documentació Assistencial, el Dr. Guillem Paluzi.

L’avaluació sanitària basada en valor

La categoria d’avaluació sanitària basada en valor, justament, s’ha afegit enguany. Així, se suma a les altres cinc categories: processos mèdics, quirúrgics, maternoinfantil, urgències i cost hospitalari. En aquesta nova categoria s’avaluen els PREMS i PROMS, és a dir, l’experiència i els resultats reportats pels pacients en aspectes com l’atenció rebuda i la millora de salut percebuda. A més, també es tenen en compte els costos de l’assistència sanitària.

Més concretament, en aquesta avaluació sanitària basada en valor s’han tingut en compte els resultats obtinguts en tres processos assistencials concrets: la insuficiència cardíaca, la pròtesi de maluc i de genoll. Així doncs, es va realitzar una enquesta als pacients per recollir la informació de PREMS i PROMS i també una als professionals sanitaris implicats en l’atenció clínica d’aquests processos. A partir d’aquí es va dissenyar un indicador quantitatiu que va permetre realitzar la comparació amb la resta d’hospitals participants de la categoria. Finalment, l’Hospital de Blanes és el centre que ha aconseguit el primer premi en aquesta categoria.

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit