Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els hospitals de Calella i Blanes han augmentat un 20% l’activitat quirúrgica respecte al 2022

L'augment d'activitat s'emmarca dins del Pla de millora d'accessibilitat de la ciutadania a l'atenció sanitària, impulsat per Salut


Els hospitals de Calella i Blanes han augmentat l’activitat quirúrgica durant el 2023. Segons les dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, els dos centres mèdics han fet 7.554 intervencions a persones en llista d’espera. Això representa un 13,3% més que el 2019. Ara bé, respecte al 2022, l’increment és del 19,4%.

Des de la Corporació assenyalen que aquest augment d’activitat s’emmarca dins del Pla de millora d’accessibilitat de la ciutadania a l’atenció sanitària, impulsat per Salut amb l’objectiu de millorar el termini de resolució del sistema sanitari.

Durant el 2023 també van créixer en un 3,5% els pacients nous que van entrar en llista d’espera per ser operats. En total, la llista va arribar a les 8.498 persones. Ara bé, des de la Corporació assenyalen que tot i l’entrada de nous pacients, el 2023 s’ha tancat amb un 10% menys de pacients a la llista d’espera. A més, també apunten que s’ha reduït el temps d’espera per ser intervingut (147 dies).

Reducció de les llistes i del temps d’espera 

D’altra banda, pel que fa a l’activitat quirúrgica de processos garantits, s’ha tancat l’any també amb menys pacients en llista d’espera, un 49%, i amb més activitat realitzada, un 41,25%. Així mateix, el temps màxim de resolució per aquestes intervencions, que són els que fan referència a cirurgia de cataractes, pròtesis de genoll i maluc, se situa en els 180. En el cas dels hospitals de la Corporació el temps d’espera per intervenir d’aquests tres procediments s’ha situat a finals del 2023 en els 76 dies de mitjana.

En el cas de les cataractes, l’activitat ha augmentat un 42,5% i la llista d’espera s’ha escurçat més del 50% concretament un 51,22%. En les pròtesis de maluc, s’ha fet un 31,7% més d’activitat i s’ha reduït en un 37,6% les persones en espera. I pel que fa a les pròtesis de genoll, també ha crescut el nombre de cirurgies en un 38% i s’ha retallat la llista d’espera en un 44,9%.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit