Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’estació de Renfe de Mataró compta amb un dels primers equips de videovigilància intel·ligent


Renfe ja ha instal·lat els primers equips de videovigilància intel·ligent a 22 estacions de Rodalies de Catalunya, entre les quals hi ha la de Mataró. Altres estacions on s’han instal·lat aquests equips són Barcelona-Arc de Triomf i plaça de Catalunya, Badalona, Sitges, Sabadell Centre i Nord o Granollers Centre, entre d’altres.

Aquesta instal·lació és el primer pas per a la completa digitalització dels sistemes de seguretat de 110 estacions de Rodalies de Catalunya. Un projecte denominat ‘Renfe Smart Security Station’ (RS3) amb un pressupost de 8,7 MEUR i que haurà de culminar el 2024. Aquest nou sistema recopila i processa de forma anònima i automatitzada milers de dades a través del sistema CTTV de cada estació. Així, les integra en un quadre de comandament únic. L’objectiu és “millorar la seguretat i l’experiència de l’usuari”, segons Renfe.

De moment, a més de les 22 estacions que ja han posat en marxa el nou sistema, unes atres 8 ja compten amb la instal·lació del sistema d’analítica i una catorzena més estan en procés d’obra d’instal·lació, que es preveu que finalitzin al primer trimestre de 2023. A més, també s’ha fet el replantejament d’obra en 66 estacions de Rodalies més.

Renfe ha contractat empreses punteres en tecnologies d’analítica i intel·ligència d’imatges, com Infinity Neural i Imotion Analytics. Amb la instal·lació, les càmeres de seguretat analògiques se substitueixen per càmeres IP. Aquestes permetran compartir la informació recollida a través del sistema CTTV en un sistema de videoanalítica integrat.

Projecte RS3 per la seguretat

L’objectiu del projecte RS3 és augmentar els nivells de seguretat digital i de ciberseguretat, segons la companyia ferroviària. Així, preveu la instal·lació servidors de darrera generació i la renovació de sistemes operatius, instal·lacions i elements digitals de les estacions de Rodalies. També preveu la instal·lació de sondes de ciberseguretat per a la seva monitorització, control i anàlisi.

Amb aquest sistema intel·ligent de seguretat, es podrà conèixer què està passant a les estacions de Rodalies en temps real i es podran detectar, de manera automatitzada, incidents relacionats amb la seguretat com caigudes de persones i objectes a les vies, incendis, actes vandàlics o el frau en l’accés.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit