Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Les violències vicària, obstètrica i digital s’inclouen dins del nou protocol contra violència masclista del Maresme


El nou protocol per a l’abordatge de la violència masclista del Maresme incorpora les violències vicària -contra els fills de la parella per fer-li mal a ella-, obstètrica i digital. Aquest nou protocol estableix un model d’intervenció i un circuit per abordar de manera integral les violències masclistes. 

El text, que renova el del 2019, introdueix també el concepte de ‘diligència deguda’. Aquest estableix l’obligació dels poders públics d’actuar amb agilitat i eficiència per prevenir, investigar, perseguir, castigar i reparar adequadament els actes de violència masclista i protegir-ne les víctimes.

El document, aprovat en el Ple del març, s’ha  presentat aquest dijous a Premià de Mar- El nou protocol parteix de la premissa que aquestes violències són una vulneració de drets humans a les quals s’ha de donar una resposta feminista, interseccional i multidimensional. Així, el text s’adapta a la nova legislació ampliant l’esfera familiar o de parella a altres àmbits on també es vulneren els drets de les dones pel sol fet de ser dones.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit