Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Les àrees bàsiques de Salut de Calella, Malgrat i Lloret han administrat més de 13.000 vacunes contra la grip


Les àrees bàsiques de salut (ABS) de Malgrat de Mar, Calella i Lloret de Mar han administrat un total de 13.114 vacunes contra la grip. Les tres ABS, part de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, han administrat aquestes dosis durant la campanya de vacunació 2022, un total de vacunes que representa un 3,1% més que la campanya del 2021.

Enguany, la vacunació s’ha tornat a traslladar a diferents equipaments municipals cedits pels ajuntaments, com ja es va fer durant els dos primers anys de la pandèmia.

A la primera fase, la vacuna de la grip es va administrar a les persones que viuen en residències i als majors de 80 anys. Posteriorment, es va obrir als majors de 60 anys i altres col·lectius de risc com dones embarassades o persones amb patologies cròniques, entre d’altres.

Més de 13.000 vacunes

L’ABS Calella ha administrat un total de 3.262 vacunes antigripals, gairebé les mateixes que l’any 2021. La vacunació a Calella s’ha portat a terme a l’Espai Mercat fins a finals de desembre, quan es va traslladar al CAP Calella.

Pel que fa a l’ABS Malgrat, que inclou el CAP Malgrat i el Consultori Local de Palafolls, s’han administrat un total de 4.878 vacunes contra la grip. Això suposa un 7,3% més que en la campanya del 2021. La campanya de vacunació es va fer a Can Campassol, i a Palafolls a la sala annexa al consultori local.

L’ABS Lloret, que inclou el CAP Dr. A. Cabañas i el CAP Dr. Fco. Benito Inaraja, així com el Consultori Local de Tossa, ha administrat 5.065 vacunes de la grip, un 3,2% més que l’any 2021. A Lloret, la població es va vacunar a El Puntet, mentre que la població de Tossa ho va fer en el mateix consultori local.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva valoren positivament la campanya de vacunació d’enguany i reconeixen que la grip ha arribat abans del previst, fet que podria haver provocat que algunes persones que es van contagiar no s’hagin acabat vacunant.

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit