Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Les ABS Lloret-Tossa i Malgrat-Palafolls incorporen quatre fisioterapeutes


La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha incorporat quatre fisioterapeutes a l’atenció primària. En concret, dos a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Lloret-Tossa, i dos a l’ABS Malgrat-Palafolls. La incorporació d’aquests quatre professionals s’emmarca dins del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària del Departament de Salut.

La implantació dels fisioterapeutes als centres d’atenció primària té per objectiu prevenir la discapacitat en persones amb alteracions del funcionament i en situacions de fragilitat. A més, també vol promoure i millorar el funcionament i l’autonomia en persones que pateixen problemes de salut crònic. D’aquesta manera, optimitzar el treball en xarxa amb altres agents comunitaris. Les principals afeccions sobre les quals treballen aquests professionals són malalties musculoesquelètiques cròniques de baixa complexitat i elevada prevalença, com la lumbàlgia, dolor cervical, dolor d’espatlla i pacients amb risc de fragilitat.

Amb la incorporació dels fisioterapeutes als ABS Lloret-Tossa i Malgrat-Palafolls es programaran sessions amb el fisioterapeuta grupals. Aquestes consistiran en una part d’educació sanitària i una altra de realització d’exercicis que després hauran de continuar fent a casa. Els grups són tancats i reduïts, el que permet donar una atenció més personalitzada.

Els fisioterapeutes dels ABS de Lloret-Tossa i Malgrat-Palafolls no són els únics. L’ABS de Calella ja compta amb aquesta figura des de finals del 2019.

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit