Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Laura Lorca: “En molts casos l’alimentació està infravalorada, però quan la poses a favor teu, pots millorar la salut”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens ha acompanyat Laura Lorca i Judit Kolkman per parlar sobre el nou servei de nutrició dietista que ha incorporat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Aquest nou servei, centrat en l’atenció comunitària, pretén tractar des de la prevenció inculcant hàbits saludables. Com han explicat les dues professionals, la intenció és començar a treballar u donar eines als ciutadans perquè es puguin prevenir certes patologies que deriven d’una mala alimentació. Lorca ha dit que és un servei que surt arran que s’hagi vist que “hi ha moltes patologies l’origen de les quals pot ser de base una mala alimentació”. A més, ha afegit, que “amb una bona alimentació, aquesta patologia pot millorar”.

En aquest sentit, Lorca ha apuntat que volen “intentar treballar la base”, fer “prevenció i promoció de salut”. Kolkman ha posat el focus en la necessitat de treballar des de la prevenció; “no arribant al punt de buscar el tractament, sinó evitant la malaltia”.

Les dues professionals també han parlat de dos grans tipus de gana: la gana real i la gana emocional. Kolkman ha sentenciat que és necessari treure’ns la paraula dieta del cap, un terme que associem a restriccions i a temporalitat. “Volem apropar-nos a un estil de vida saludable, volem tenir uns hàbits que no requereixin esforços amb elecció i flexibilitat tenint una alimentació base saludable”, ha dit Kolkman.

La primera activitat d’aquest nou servei se celebrarà avui a Lloret de Mar. Amb el títol ‘Petits canvis poden marcar una gran diferència’, seran diverses sessions grupals periòdiques on es parlarà de canvis dietètics per incorporar de manera progessiva juntament amb temes d’activitat física.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit