Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’activitat de l’Antic Hospital Sant Jaume de Mataró comença a reubicar-se a altres centres

L'Ajuntament de Mataró ha iniciat un procediment de clausura de l'edifici perquè no compleix amb l'actual normativa d'incendis


El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) començarà a reubicar progressivament l’activitat del centre sociosanitari de l’Antic Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró. La decisió s’ha consensuat amb el Departament de Salut i l’Ajuntament de Mataró després que el consistori hagi iniciat un procediment de clausura de l’edifici perquè no compleix amb l’actual normativa d’incendis. Adaptar-lo requeriria un llarg període d’obres i, tenint en compte que l’any 2027 es preveu que entri un funcionament el nou hospital d’atenció intermèdia (HAI) de Mataró, s’ha optat per buidar l’espai de manera programada en els pròxims quatre mesos.

En total es traslladaran 76 places a altres tres centres sanitaris. Dos d’aquests, segons han confirmat des del CSdM, seran el mateix Hospital de Mataró i l’Hospital de l’Esperança de Barcelona. El tercer centre sanitari encara està per concretar.

Per reduir l’impacte en els pacients ingressats actualment, també s’augmentarà l’hospitalització a domicili per a pacients de convalescència. De fet, el Consorci no preveu que la reubicació acabi afectant els pacients ingressats actualment. Aquests romandran a Sant Jaume fins a l’alta. L’objectiu és que siguin els nous ingressos els que es vagin fent ja als nous centres de destí. En paral·lel, també es treballa amb el desplaçament temporal de la plantilla.

El nou hospital serà una realitat el 2027 amb 224 places per a pacients i 14.000 m²

En el seu conjunt, la reubicació serà transitòria durant prop de tres anys, fins que s’inauguri el nou hospital d’atenció intermèdia de Mataró. S’espera que sigui el primer trimestre de 2027. L’Ajuntament ja ha cedit els terrenys a la Generalitat, un solar situat just davant de l’Hospital de Mataró que actualment s’utilitza com a aparcament.

El nou centre comptarà amb 244 places per a pacients que requereixin recuperacions funcionals o cures i per a pacients amb malaltia crònica evolucionada o en procés de final de vida. També en tindrà 82 d’hospital de dia. En total seran 14.000 metres quadrats de superfície construïda.

L’activitat ambulatòria es manté

D’altra banda, pel que fa a l’activitat ambulatòria que es presta actualment a l’Antic Hospital Sant Jaume, el CSdM ha proposat a l’Ajuntament de Mataró que es puguin concentrar a la planta baixa de l’edifici, fent-hi una reforma puntual de l’espai. Es tracta d’activitat sense ingrés com els hospitals de dia de psicogeriatria i de rehabilitació, consultes externes de geriatria i d’al·lèrgia i consultes del Centre d’Atenció a la Dependència.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit