Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La XV edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local ha distingit treballs de La Mira, Ràdio Capital i Esport3

Els treballs premiats han sigut 'Els últims secrets de Dalí', 'El llegat d'una casa de frontera' i 'Ui, si aixequés el cap', 'Les bruixes del futbol', 'Sequera', 'Els fets del Còrrec del Gavatx. Un episodi de la Guerra Civil a la Cerdanya', 'Som de Salt' i 'La fi de la memòria escrita. De la mort del paper al Tik Tok. La premsa de l'Alt Empordà (1880-2019). Catàleg de periòdics, editors, redactors i impressors'


L’Auditori de Girona ha acollit aquest dijous al vespre la gal·la dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. Aquest any, els reconeixements arribaven a la quinzena edició. La gal·la l’han presentat els humoristes gironins, membre de La Sotana, Manel Vidal i Andreu Juanola. 

Els últims secrets de Dalí, treball que indaga en la relació del pintor empordanès amb Figueres, ha guanyat el premi Carles Rahola a millor projecte de comunicació periodística. D’altra banda, el millor treball en premsa ha estat per a El llegat d’una casa de frontera, de Clara Pedrosa, publicat a La Mira. El premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio se l’han endut Adrià Pujol, Martí Saguer, Miquel Curanta i Toni Sellas per Ui, si aixequés el cap, de Ràdio Capital de l’Empordà.

En el cas del millor treball en televisió el premi ha estat per a Pedro Toro per Les bruixes del futbol, emès dins el canal Esport3 de la CCMA. Dolors Gibert, per la seva banda, ha aconseguit el premi a Millor fotografia de premsa per Sequera.

En l’apartat de Millor informació digital les guanyadores han estat Teresa Turiera-Puigbò i Neus Aldeguer per Els fets del Còrrec del Gavatx. Un episodi de la Guerra Civil a la Cerdanya, del blog de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya.

Finalment, pel que fa a la Millor iniciativa de comunicació institucional, el guardó ha recaigut en Glam Cooperativa de Comunicació i Disseny per Som de Salt. Aquesta és una iniciativa de proximitat de la Comunalitat Urbana de Salt que incideix directament en el poble que representa.

Totes les categories estan dotades amb 1.000 euros. L’única que no és el premi al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.

Beca Carles Rahola

D’altra banda, la proposta d’investigació sobre la història de la premsa escrita a l’Alt Empordà de la periodista figuerenca Anna Teixidor ha estat la guanyadora de la beca dels Premis Carles Rahola.

Sota el títol La fi de la memòria escrita. De la mort del paper al Tik Tok. La premsa de l’Alt Empordà (1880-2019). Catàleg de periòdics, editors, redactors i impressors, el treball planteja una revisió de l’evolució de la premsa escrita, des de les seves arrels fins a la declinació i transició cap a noves plataformes digitals.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit