Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Les embarcacions de Blanes comencen la veda en la pesca d’arrossegament

Entre les 5 confraries de la Costa Brava han pactat una aturada de 50 dies hàbils


Les embarcacions de la Confraria de Pescadors de Blanes ha començat la veda en la modalitat de la pesca d’arrossegament. També ho han fet les dels ports de Palamós, Roses, Llançà i del Port de la Selva. En total sumen 64 embarcacions. Les confraries han pactat una aturada de 50 dies hàbils.

Blanes va ser la primera que va aturar l’activitat. Ho va fer el dia 1 de gener i les embarcacions estaran amarrades ara fins al 17 de març. Per la seva banda, a Palamós les embarcacions faran la veda en dues parts, la primera d’entre l’1 de gener i el 3 de març i la segona entre el 15 i el 25 d’abril. En el cas de Roses i el Port de la Selva, la veda es farà entre el 15 de gener i el 24 de març.

El pla de paralització de la flota d’arrossegament és el mateix per a totes les confraries i els 50 dies hàbils forma part del pla plurianual de la pesca demersal a la Mediterrània occidental. Així, es tracta d’un compromís del sector primari per “la cura i la protecció del mar Mediterrani”, tal com explica el president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit