Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La companyia de teatre El Mirall de Blanes inaugura el FITAG 2022


La companyia teatral El Mirall de Blanes ha donat el tret de sortida a la 22a edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG). Fins al 27 d’agost, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Vidreres, Girona, Llançà, Sant Gregori i Sant Pere Pescador acolliran les propostes artístiques del FITAG 2022.

Aquest any, el FITAG recupera el 100% de l’aforament després de dos anys de limitacions arran de la pandèmia de la Covid-19. De fet, l’eslògan del FITAG 2022 és ‘El teatre de la gent, fent al·lusió al fet que les persones són les autèntiques protagonistes del festival, segons l’organització.

Un cabaret que reivindica el respecte i la igualtat entre gèneres i opcions sexuals, que alhora denuncia la violència i la discriminació, ha donat el tret de sortida de l’edició d’enguany del FITAG. Amb el títol, Garrí al forn amb compota de reineta, la companyia El Mirall de Blanes ha sigut l’encarregada d’inaugurar aquesta 22a edició del festival. La companyia blanenca va actuar al FITAG per primera vegada fa divuit anys. Des d’aleshores, ha participat en un altre festival internacional de teatre a Tunísia i ha guanyat diversos concursos com el Ciutat de Terrassa, el Ciutat de Tàrrega i el de Mora-Toledo.

FITAG 2022 compta amb un total de 36 espectacles programats. D’aquests, 21 són gratuïts i 14 tenen un preu de cinc euros. A l’edició d’enguany hi participen 29 grups de teatre amateur de Catalunya, del territori espanyol i, també, d’àmbit internacional com Mèxic, Perú, Ucraïna o Portugal. La comarca de la Selva també tindrà part al FITAG 2022 amb les companyies de teatre amateur d’Arbúcies, Maçanet de la Selva, Lloret de Mar i Cassà de la Selva.

Foto: Diputació de Girona

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit