Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Interior i Calella exhibeixen unitat institucional davant el problema de la delinqüència multireincident a la ciutat


El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i l’alcalde de Calella, Marc Buch, han comparegut plegats aquest dimecres per donar una imatge d’unitat institucional després de la Junta Local de Seguretat celebrada al municipi. Una compareixença que inicialment no estava prevista -el conseller havia de fer declaracions als mitjans a la sortida de la junta- però que ha servit per transmetre una certa normalitat entre les dues administracions després de setmanes de declaracions creuades.

Elena ha demanat deixar de banda “debats estèrils” per posar l’accent en la recerca de solucions al problema de la delinqüència multireincident, mentre Buch espera que el reforç d’agents de Mossos d’Esquadra al territori es concreti aviat per no haver de tornar a “alçar la veu”, segons ha dit.

“Li hem demanat i és un compromís que sí ha assolit i és que des de la conselleria siguin proactius i que ens ajudin a sortir d’aquesta situació en la que ens estem trobant ara. Aquesta situació excepcional de fets delictius provocada especialment per persones multireincidents. I aquí el Conseller ha estat clar i ha dit que està al nostre costat i que ens ajudarà. Estic confiat que així serà i que no haguem d’esperar una altre vegada i que no haguem d’alçar la veu. Que no haguem d’esperar sis mesos per solucionar-ho. Estic convençut que no serà així”.

Per la seva banda, el conseller Elena demana superar la confrontació institucional:

“I, sobretot, el que necessita la seguretat és parlar-ne d’ella però superant les confrontacions partidàries. I això també és una reflexió que ens hem fet tots avui a la junta. Fugir del relat curt i estèril i abocar-nos als problemes que hi han i a buscar-hi solucions. Que no només son policials, que tenen moltes dimensions i totes elles s’han d’abordar”.

Quant a les dades l’alcalde de Calella ha destacat que els fets delictius han augmentat al municipi un 21,7% el darrer any, amb un increment dels furts del 34% i dels fets violents d’un 7%. En el seu conjunt, les dades delinqüencials a Calella són un 60% superiors a la mitjana catalana i un 86% més altes que en el conjunt del Maresme.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit